Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Aardappelsalade met Edammer

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

750 gram aardappelen; zout; 1 groene paprika; 3 tomaten; 1 ui; 150 gram belegen Edammer kaas; 15 zwarte olijven zonder pit; 4 eetlepels fijngehakte peterselie; 3 eetlepels citroensap; 5 eetlepels olijfolie; versgemalen peper

Bereiding

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes. Kook de blokjes aardappel in water met zout in circa 5 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.

  • Was intussen de paprika, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Was de tomaten en snijd ze in partjes. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Snijd de kaas in blokjes.

  • Meng de aardappel, de paprika, de tomaat, de ui, de kaas, de olijven en 3 eetlepels van de peterselie in een grote schaal door elkaar.

  • Klop een sausje van het citroensap, de olie, zout en peper. Schep het sausje door de salade en laat de salade circa 30 minuten intrekken.

  • Strooi de rest van de peterselie over de salade.

Bereidingstijd

45 minuten

Opmerkingen

Bron

Het Nederlands Zuivelbureau – Spelen met salades

f t g m