Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gebakken aardappelen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Fritas

Bijgerecht voor 6 personen

Ingrediënten

1 kg aardappelen, geschild; olijfolie; zeezout

Bereiding

  • Boen de aardappelen schoon, dep ze droog en snijd ze in flinke stukken.

  • Doe een 1 cm dikke laag olijfolie en 1 stukje aardappel in 1 of 2 koekenpannen met dikke bodem boven een matig hoog vuur en verhit deze tot de aardappel begint te sissen. Voeg de overige stukken aardappel toe en zorg dat er niet te veel tegelijk in de pan liggen; laat ze ongeveer 15 minuten bakken totdat ze goudbruin van kleur en overal zacht zijn. Bak zo nodig in porties en houd de reeds gebakken aardappelen warm terwijl u de overige bereidt.

  • Schep de aardappelen met een schuimspaan op een schaal met keukenpapier. Dep eventueel overtollige olie af en bestrooi de aardappelen met zeezout. Dien ze onmiddellijk op.

Bereidingstijd

-

Opmerkingen

-

Bron

De keuken van Spanje - Beverly LeBlanc

f t g m