Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Couscous met kaneel en rozijnen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bijgerecht voor 6 personen

Ingrediënten 

4 eetlepels olijfolie; 1 ui, gesnipperd; 1 theelepel gemalen kaneel; 250 gram kerstomaten, gehalveerd; 300 gram couscous; 1 teen knoflook, fijngesneden; 300 ml groentebouillon (van ½ tablet); 100 gram rozijnen; 3 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

Bereiding

  • Verhit 2 eetlepels olie en fruit de ui met de kaneel in 3 minuten zacht en glazig. Voeg de kerstomaten toe en bak ze 2 minuten mee. Laat op een bord afkoelen.

  • Doe de couscous in een schaal en schenk de rest van de olie erbij. Roer vervolgens de knoflook erdoor. Schenk de hete bouillon erbij en laat 5 minuten wellen.

  • Voeg de rozijnen, de peterselie en het ui-tomatenmengsel toe, meng alle ingrediënten en serveer in de schaal.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

-

Bron

AllerHande

f t g m