Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Curry van courgette

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch Indiaas bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

4 eetlepels zonnebloemolie; 2 courgettes, in stukken van 3 cm; 2 uien, gesnipperd; 2 cm verse gember (biologisch), geschild; 3 tenen knoflook, fijngesneden; 1 kaneelstokje; 1 theelepel komijnzaadjes; 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd; 3 tomaten, in stukjes; 15 gram koriander, blad grof gesneden

Bereiding

  • Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de courgette op hoog vuur 4 minuten rondom bruin. Neem uit de pan en houd apart.

  • Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de ui op middelhoog vuur 5 minuten.

  • Snijd de gember fijn. Voeg dit toe aan de ui, samen met de knoflook, het kaneelstokje en het komijnzaad en bak nog 3 minuten.

  • Snijd de rode peper fijn. Voeg samen met de tomaat toe aan het ui-specerijenmengsel en bak 15 minuten op laag vuur.

  • Doe de courgette terug in de pan en bak nog 3 minuten.

  • Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de koriander.

Bereidingstijd

40 minuten

Opmerkingen

-

Bron

AllerHande

f t g m