Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Eekhoorntjesbrood op de wijze van Genua

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Funghi a funghetto alla genovese

Italiaans vegetarisch bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

500 gram eekhoorntjesbrood, schoongemaakt; gedroogde oregano*; knoflook; extravergine olijfolie; zout; peperkorrels

Bereiding

  • Snipper 1 knoflookteen en snijd het eekhoorntjesbrood in dunne plakjes. Verhit 3 eetlepels olie met 2 gepelde knoflooktenen, de gesnipperde knoflook en een snufje oregano in een grote koekenpan. Voeg het eekhoorntjesbrood toe.

  • Bestrooi de paddenstoelen met zout en zet het vuur lager. Bak in circa 30 minuten de paddenstoelen droog, maar niet uitgedroogd.

  • Maak af met flink wat versgemalen peper en een snufje oregano en serveer.

Bereidingstijd

35 minuten

Opmerkingen

* In sommige gebieden in Ligurië vervangt men de oregano door peterselie, maar het klassieke en typisch Genuese recept vraagt om oregano.

Bron

La cucina Italiana

f t g m