Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Eekhoorntjesbrood op Siciliaanse wijze

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Funghi Porcini alla Siciliana

Vegetarisch Italiaans bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

500 gram eekhoorntjesbrood, schoongemaakt; 300 gram kerstomaten, goed rijp; 100 ml witte wijn; 50 gram ui; 50 gram boter; 1 knoflookteen; peterselie; zout

Bereiding

  • Snipper de ui en de knoflook en fruit ze circa 2 minuten in de boter.

  • Voeg de kerstomaten heel toe en laat ze circa 5 minuten op middelmatig vuur garen.

  • Snijd het eekhoorntjesbrood in plakjes en doe de plakjes bij de tomaten in de pan. Schenk de wijn erbij. Gaar het geheel 6-8 minuten op middelmatig vuur.

  • Voeg zout toe zet het vuur uit en bestrooi het geheel met fijngehakte peterselie.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

La Cucina Italiana

f t g m