Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gevulde portobello uit de oven

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nodig voor 4 personen

4 portobello’s; 2 eetlepels olijfolie; 1 rode ui, fijngesnipperd; 50 gram ontbijtspek, fijngesneden; 2 teentjes knoflook; 2 takjes tijm, alleen de blaadjes; 4 blaadjes salie, gehakt; 100 gram zachte geitenkaas; zout; versgemalen peper

Bereiding

  • Snijd de stelen van de portobello’s en hak deze fijn. Leg de portobello’s omgekeerd in een ovenschaaltje.

  • Verwarm ondertussen de olie en fruit de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg spekblokjes, gehakte portobellostelen, knoflook en kruiden toe en bak nog een paar minuten op lage stand. Schep dit mengsel in een kom en laat afkoelen.

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Meng de kaas door het paddenstoelenmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de portobello’s en giet een beetje water in de ovenschaal. Bak de portobello’s in circa 15 minuten gaar en bruin.

Bereidingstijd

25 minuten plus 15 minuten in de oven

Opmerkingen

Lekker met pasta of gebakken aardappelen en een salade.

Bron

Boodschappen

f t g m