Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Wortelsalade uit Gujarat

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Gajar nu salat

Deze wortelsalade komt uit Gujarat, in het noordwesten van India. Heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld een currygerecht. Dit recept komt uit 'De keuken van India' van Beverly Leblanc.

Nodig voor 4-6 personen

450 gram wortels, geschrapt; 1 eetlepel plantaardige of arachideolie; ½ eetlepel zwart mosterdzaad; ½ eetlepel komijnzaad; 1 groene chilipeper, zaad verwijderd, fijngesneden; ½ theelepel suiker; ½ theelepel zout; snufje kurkuma; 1½ eetlepel citroensap

Bereiding

  • Rasp de wortels grof en doe ze in een kom. Zet ze tot gebruikt apart.

  • Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg het mosterd- en komijnzaad toe. Schep ze om tot ze beginnen op te springen in de pan. Neem de pan direct van het vuur en roer de chilipeper, suiker, het zout en de kurkuma door de olie. Laat het specerijenmengsel circa 5 minuten afkoelen.

  • Schenk het specerijenmengsel met de olie over de wortels. Voeg het citroensap toe. Schep de wortelsalade losjes om en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Zet de salade afgedekt minstens 30 minuten in de koelkast. Schep de salade vlak voor het serveren nog eens om.

f t g m