Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Bloemkoolsalade met ansjovis

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Italiaans bijgerecht voor 4 personen

Image

Ingrediënten 

8 ansjovisfilets (koelvak of blik); 4 eetlepels melk; 2 schaaltjes minibloemkool en -broccoli; 2 geroosterde paprika's (pot in reepjes); 100 gram zwarte olijven zonder pit, gehalveerd; 1 eetlepel kappertjes; 1 eetlepel rode wijnazijn; cayennepeper; 6 eetlepels extra vierge olijfolie

Bereiding

  • Ansjovisfilets afgieten en in kommetje melk laten weken.

  • Bloemkooltjes en minibroccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. In pan met kokend water en zout roosjes in 4-5 minuten beetgaar koken. Afgieten en even laten afkoelen.

  • Bloemkool en broccoli in slakom mengen met paprika, olijven, kappertjes, azijn, cayennepeper en olie. Salade minimaal een halfuur laten staan om smaken te laten intrekken.

  • Ansjovisfilets uit melk nemen, droogdeppen en op salade leggen.

Bereidingstijd

15 minuten plus 30 minuten wachten

Opmerkingen

Lekker bij gegrilde kip of vis.

Bron

AllerHande

f t g m