Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Bospeenhutspot met rode ui

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1 bos bospeen (circa 500 gram); 4 rode uien; 1 kg kruimige aardappels; 50 gram boter; 150 ml volle melk (of kookvocht); 1 eetlepel grove mosterd; 50 gram geraspte pittige kaas (Grana Padano)

Bereiding

  • Groen en uiteinden van bospeen snijden en wortels onder stromend water schoonboenen. Wortels in stukken snijden.

  • Uien pellen en in halve ringen snijden.

  • Aardappels schillen, in stukken snijden en in weinig water met zout in 15-20 minuten gaarkoken.

  • In koekenpan met antiaanbaklaag 25 gram boter verhitten. Ui op laag vuur in 15 minuten gaarbakken.

  • Wortels in weinig water met zout in 10 minuten beetgaar koken.

  • Aardappels en wortels afgieten (beetje kookvocht opvangen) en samen in grootste pan doen. Met stamper aardappels en wortels met melk (of deel van kookvocht) en 25 gram boter grof stampen. Mosterd en kaas erdoor roeren. Uien erdoor scheppen en eventueel nog wat kookvocht toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper en hutspot over vier warme borden verdelen.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Lekker met braadworst of karbonade.

Bron

AllerHande

f t g m