Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Paprika-komkommersalade

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Buffetsalade voor 8 personen

Ingrediënten 

6 paprika's in verschillende kleuren; 2 komkommers; 1 blikje maïskorrels à 300 gram; 200 gram verse roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou); 20 zwarte olijven zonder pit; 1 dl azijn; 3 eetlepels witte basterdsuiker; 2 dl (olijf)olie; tabasco; zout; 1 eetlepel paprikapoeder; ¼ theelepel cayennepeper

Bereiding

  • Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Kook de paprika 2 minuten in ruim kokend water met zout. Giet de paprikareepjes af in een vergiet en laat ze onder koud stromend water afkoelen. Laat de paprika goed uitlekken.

  • Schil de komkommers, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadjes. Snijd de komkommers in plakjes van circa ½ cm.

  • Laat de maïs in een zeef uitlekken.

  • Snijd de verse roomkaas in stukjes.

  • Klop in een grote schaal een saus van de azijn, de basterdsuiker, de olie, enkele druppels tabasco, zout, het paprikapoeder en de cayennepeper.

  • Schep de paprika, de komkommer, de maïs, de verse roomkaas en de olijven door de saus. Laat de salade minstens 1 uur intrekken.

Bereidingstijd

20 minuten plus 1 uur intrekken

Opmerkingen

-

Bron

Spelen met salades – Het Nederlands Zuivelbureau

f t g m