Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gegratineerde venkel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nodig voor 4 personen

4 venkelknollen; 15 gram verse dille, grofgesneden; 25 gram pijnboompitten; 100 gram pittige kaas, in flinters; 3 eetlepels olijfolie; versgemalen peper

Extra nodig: lage ovenschaal, ingevet

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

  • Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en snijd de knollen vervolgens in kwarten.

  • Leg de stukken venkel met de snijkanten naar boven in de ingevette schaal. Druppel de olijfolie erover en bestrooi de venkel met peper en dille. Verdeel de pijnboompitten en de kaas erover.

  • Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de venkel in circa 20 minuten licht kleuren en gaar worden.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Lekker bij gegrilde kip.

Bron

AllerHande

f t g m