Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Venkel met rode ui uit de wok

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

4 venkelknollen; 1 rode ui, in dunne partjes; 100 ml witte wijn; 2 takjes rozemarijn, naaldjes van takjes gerist; 3 eetlepels olie; versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en halveer de knollen. Snijd de helften in dikke halve ringen. 

  • Verwarm de olie in een wok en roerbak de venkel en ui 3-4 minuten. Schenk de wijn erbij en voeg de rozemarijn toe. Draai het vuur iets lager en laat de venkel in nog 3-4 minuten sudderen, tot de wijn is verdampt en de venkel zacht en gaar is. 

  • Breng het venkel-uimengsel pittig op smaak met zout en peper. 

Bereidingstijd

15 minuten

Opmerkingen

-

Bron

AllerHande

f t g m