Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Broccoli met rozijnen en pijnboompitten

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bijgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

1 theelepel fijngehakte rozemarijn; 500 gram broccoli; 1 sinaasappel; zout; 2 eetlepels pijnboompitten; 1 eetlepel olijfolie; 2 eetlepels rozijnen

Bereiding

  • Maak de broccoli schoon en snijd de roosjes van de stronk.

  • Pers de sinaasappel uit.

  • Kook de broccoli in een pan met weinig water en zout in circa 5 minuten beetgaar.

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan. Schep ze op een bordje.

  • Verhit de olie in een koekepan. Voeg het sinaasappelsap met de rozijnen en de rozemarijn toe en laat het geheel circa 3 minuten zachtjes koken tot het meeste vocht verdampt is.

  • Doe de broccoli over in een lage schaal. Verdeel het rozijnenmengsel en de pijnboompitten erover.

Bereidingstijd

15 minuten

Opmerkingen

Bron

Menu

f t g m