Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Knolselderij met sinaasappel en spek

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nodig voor 4 personen

1 knolselderij; 2 eetlepels citroensap; 1 ui; 1 sinaasappel; 3 eetlepels olijfolie; 75 gram spekreepjes; 1 eetlepel grove Zaanse mosterd; 6 takjes peterselie; zout; peper

Bereiding

  • Boven- en onderkant van knolselderij dun eraf snijden. Rest van knolselderij met groot mes in plakken snijden. Plakken schillen, wassen en in blokjes snijden. Tot gebruik bewaren in ruim water met 2 eetlepels citroensap.

  • Ui pellen en snipperen. Sinaasappel goed schoonboenen en circa ¾ deel van schil eraf raspen. Sinaasappel halveren en uitpersen.

  • In grote pan olie verhitten. Ui circa 3 minuten zachtjes bakken. Knolselderij uit water halen en met spek circa 2 minuten al omscheppend meebakken. Erdoor roeren: sinaasappelsap, ¾ deel van sinaasappelrasp, mosterd en scheutje water. Selderij afgedekt in circa 20 minuten zachtjes gaar stoven.

  • Intussen peterselie fijn knippen. Peterselie, rest van geraspte schil en crème fraîche door knolselderij roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

f t g m