Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Knolselderij met mosterdsaus

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nodig voor 4 personen

1 grote knolselderij; 2 eetlepels citroensap; 40 gram boter; zout; peper; 1/8 liter crème fraîche; 2 eetlepels Dijon mosterd; 3 eetlepels gesnipperde bladselderij

Bereiding

  • Snijd de knolselderij in plakken van circa 1 cm, schil ze en was ze; snijd ze in blokjes en besprenkel ze met het citroensap.

  • Smelt de boter in een pan, roer de selderijblokjes met wat zout erdoor en smoor ze afgedekt in circa 10 minuten gaar; roer af en toe.

  • Roer de crème fraîche en 1 eetlepel mosterd door de selderij en breng het geheel al roerende aan de kook. Laat de groente zonder deksel nog 1-2 minuten zachtjes pruttelen en roer de rest van de mosterd erdoor; breng op smaak met zout en peper en strooi de bladselderij erover.

f t g m