Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Ananas met chilipeper-mosterdsmaak

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1 ananas; 50 ml water; 1,5 dl kokosmelk; ½ theelepel kurkuma; ½ theelepel gedroogde chilipepers; 1 theelepel zout; 2 theelepels kristalsuiker; 1 eetlepel arachideolie; ½ theelepel mosterdzaad; ½ theelepel komijnzaad; 1 kleine ui, fijngehakt; 1-2 gedroogde rode chilipepers, gebroken; 6-8 kerrieblaadjes

Bereiding

  • Halveer de ananas overlangs en snijd de helften doormidden, zodat u vier bootvormige stukken krijgt. Schil ze, verwijder de kern en snijd ze in stukken.

  • Doe de ananas in een wok, karahi of koekenpan en voeg water, kokosmelk, kurkuma en gemalen chilipepers toe. Breng alles op een laag vuur aan de kook, dek de pan af en laat de inhoud 10-12 minuten koken tot de ananas zacht maar niet papperig is.

  • Voeg zout en suiker toe, verwijder het deksel en kook tot de saus dikker wordt.

  • Verwarm de olie in een tweede pan en voeg het mosterdzaad toe.

  • Voeg zodra dit begint te springen het komijnzaad en de ui toe. Bak 6-7 minuten tot de ui zacht is; roer regelmatig. Voeg de chilipepers en kerrieblaadjes toe. Laat alles nog 1-2 minuten bakken en giet alles over de ananas. Meng alles goed en haal de pan van het vuur. Serveer op kamertemperatuur of warm.

Bereidingstijd

-

Opmerkingen

In dit Zuid-Indiase recept wordt de ananas in kokosmelk en een specerijenmengsel gekookt. Het gerecht kan bij alle vlees-, vis- en groentecurry's worden geserveerd. De chilipeper geeft het geheel iets scherps, het mosterdzaad creëert een rijke, nootachtige smaak die een aanvulling vormt op de scherpheid van de ananas, en de kokosmelk zorgt voor een verrukkelijke romige zoetheid.

Bron

Curry's - Mridula Baljekar

f t g m