• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Wortelsoep met koriander

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 6 personen

Ingrediënten 

1 eetlepel korianderzaad; 25 gram boter; 1 kg bospeen, geschrapt en fijngehakt; 1 teen knoflook, fijngesneden; 1¼ liter groentebouillon; 3 eetlepels verse koriander, fijngesneden; 3 eetlepels crème fraîche; zout; versgemalen zwarte peper; geroosterd sesamzaad, om te garneren; paar takjes koriander, om te garneren

Bereiding

  • Rooster het korianderzaad in een droge koekenpan. Maal grof in een vijzel.

  • Stoof wortel, knoflook en driekwart van het korianderzaad circa 10 minuten in de gesmolten boter.

  • Voeg bouillon en zout en peper naar smaak toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15-20 minuten koken met het deksel schuin op de pan.

  • Laat iets afkoelen en pureer in porties. Giet terug in de pan en roer er de verse koriander en 2 eetlepels crème fraîche door.

  • Warm de soep opnieuw, proef of hij goed op smaak is en serveer hem in verwarmde kommen, gegarneerd met crème fraîche, sesamzaad en koriander.

Bereidingstijd

15 minuten plus 20 minuten koken

Opmerkingen

Bron

Elle Eten

f t g m