Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Tomatensoep

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 6 personen

Ingrediënten

1½ liter groentebouillon; 4-5 middelgrote tomaten, in 6 stukken; 1½ eetlepel sojasaus; 1 ei, losgeklopt; peper; 3 theelepels sesamolie; 1 eetlepel droge sherry; 2 lente-uitjes, fijngehakt

Bereiding

  • Bouillon aan de kook brengen en vuur lager draaien.

  • Stukken tomaat in de pan doen en 5 minuten laten meesudderen.

  • Sojasaus toevoegen.

  • Losgeklopt ei langs de tanden van een vork in zo dun mogelijke straaltjes in de bouillon laten lopen, zodat er sliertjes worden gevormd.

  • Soep op smaak brengen met peper, sesamolie en sherry.

  • Garneren met lente-ui.

Bereidingstijd

15 minuten

Opmerkingen

-

Bron

De beste Chinese recepten

f t g m