Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Kippensoep met Chinese champignons

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

6 gedroogde Chinese champignons; 1 soepkip van 1½ kg; stukje citroenschil; 4 lente-uitjes, kleingesneden; stukje gemberwortel van 2 cm, in plakjes gesneden; 2 eetlepels plantaardige olie; 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt; 2 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes; 125 gram taugé; 2 eetlepels vissaus; zout; versgemalen zwarte peper; 150 gram fijngehakte komkommer

Bereiding

  • Week de champignons 30 minuten in lauw water. Spoel ze grondig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Verwijder de harde stelen en snijd de hoedjes klein.

  • Leg de kip in een grote pan en voeg zoveel water toe dat hij ruim onder water staat. Voeg champignons, citroenschil, de helft van de lente-ui en de gember toe. Breng het geheel aan de kook en laat de kip 1½ uur op laag vuur trekken.

  • Verhit de olie in een wok of grote braadpan en roerbak de knoflook hierin goudgeel. Voeg de korianderblaadjes en de rest van de lente-ui en de gember toe.

  • Zeef de kippenbouillon en vul de vloeistof met aan tot 1½ liter. Schenk de bouillon in de wok en voeg de taugé toe. Breng het geheel aan de kook en laat alles 2-3 minuten zachtjes doorkoken.

  • Ontvel de kip, haal het vlees van de botjes en verdeel het in stukjes. Doe het kippenvlees in de bouillon en breng de soep op smaak met vissaus, zout en peper.

  • Roer de komkommer erdoor en laat de soep nog even door en door warm worden.

Bereidingstijd

2 uur en 15 minuten

Opmerkingen

-

Bron

De beste Thaise recepten

f t g m