Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Knoflooksoep met ei

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Supo de ajo con huevo 

Een recept voor deze heerlijke Spaanse knoflooksoep uit Boodschappen.

Nodig voor 4 personen 

4 eetlepels olijfolie; 2 sneetjes niet te vers witbrood, in blokjes; 5 teentjes knoflook, fijngehakt; 1 theelepel paprikapoeder; zout; versgemalen peper; 600 ml kippenbouillon; 200 ml slagroom; 4 eieren; 50 gram zwarte olijven, in plakjes; 2 eetlepels gehakte peterselie

Extra nodig: 4 ovenvaste soepkommen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Zet de soepkommen erin zodat ze warm worden.

  • Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de broodblokjes met de knoflook rondom goudbruin.

  • Voeg paprikapoeder, zout, peper, bouillon en kookroom toe en kook zachtjes 10 minuten.

  • Verdeel de soep over de 4 warme soepkommen. Laat in elke kom een rauw ei in de soep glijden. Zet de kommen in de oven tot de eieren gestold zijn.

  • Bestrooi de soep voor het serveren met de olijven en peterselie.

f t g m