Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Aardappelsoep met gerookte forel

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

500 gram kruimige aardappels ; 1 groentenbouillontablet;125 gram gerookte forelfilets; 15 sprietjes knoflookbieslook; 1 flesje Leffe blond (33 cl Belgisch bier); 125 ml crème fraîche; zout; (versgemalen) peper

Extra nodig: keukenmachine

Bereiding

  • Aardappels schillen en in stukken snijden. In pan aardappels met ½ liter water aan de kook brengen en bouillontablet erboven verkruimelen. Aardappels in circa 20 minuten gaar koken.

  • Intussen forel in reepjes snijden.

  • Bieslook fijnknippen.

  • Aardappels boven kom afgieten (kookvocht bewaren). Aardappels in keukenmachine pureren. Kookvocht en crème fraîche toevoegen en meepureren.

  • Mengsel in pan terug doen. Leffe er voorzichtig doorroeren en soep goed doorwarmen.

  • Reepjes forel en knoflookbieslook erdoor roeren. Soep met zout en peper op smaak brengen.

Bereidingstijd

35 minuten

Opmerkingen

Bron

AllerHande

f t g m