Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Venkelsoep

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 4 personen

Image  

Ingrediënten 

2 grote venkelknollen, schoongemaakt en kleingesneden; 2 aardappelen, geschild en in stukjes; 1 teentje knoflook, kleingesneden; ½ bosje peterselie, fijngehakt; 750 ml bouillon; 250 ml room; 100 ml Pernod; 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de olie in een pan en bak de venkel, aardappel, knoflook en peterselie aan.

  • Schenk er de bouillon en Pernod bij en laat 20 minuten trekken.

  • Maak met de staafmixer fijn. 

  • Roer de room erdoor, verwarm de soep nog even en verdeel over 4 borden.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

Houd wat van het venkelgroen achter ter garnering en druppel wat room door de soep alvorens deze te serveren.

Bron

Venkeltelers

f t g m