Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Bloemkoolsoep met blue stilton

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1 eetlepel boter; 1 ui, gesnipperd; 400 gram bloemkool, verdeeld in kleine roosjes; 600 ml bouillon; 1 takje tijm; 1 takje peterselie; 1 eetlepel maïzena; 200 ml halfvolle melk; 100 gram blue stilton, verbrokkeld; versgemalen peper; 3 eetlepels gehakte peterselie

Bereiding

  • Verwarm de boter in een soeppan en fruit de ui op lage stand glazig. Voeg de bloemkoolroosjes, bouillon, tijm en peterselie toe en breng aan de kook. Laat circa 15 minuten zachtjes koken.

  • Verwijder de tijm en peterselie en pureer de soep.

  • Klop de maïzena los met een paar eetlepels melk en voeg samen met de rest van de melk toe aan de soep. Laat nog een paar minuten doorkoken en neem de soep dan van het vuur.

  • Roer de verbrokkelde kaas erdoor en breng verder op smaak met versgemalen peper. Bestrooi met gehakte peterselie.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

De soep kan nog wel wat extra pit gebruiken. Beetje chilivlokken of tabasco erdoor.

Lekker met soepstengels of peterseliescones.

Bron

Boodschappen

f t g m