Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Fluweelzachte mosterdsoep

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 eetlepels boter of margarine; 3 preien, in ringen; 3 eetlepels grove mosterd; 3 aardappelen, in blokjes; 7½ dl kippenbouillon; 2 dl slagroom; zout; peper; 2 eetlepels fijngesneden bieslook

Bereiding

  • Boter verhitten en prei hierin circa 6 minuten bakken.

  • 2 eetlepels mosterd en aardappelen toevoegen en circa 4 minuten meebakken.

  • Bouillon erbij schenken en mengsel aan de kook brengen. Op zacht vuur circa 20 minuten laten koken. Soep pureren en zeven.

  • Soep opnieuw aan de kook brengen, slagroom toevoegen en soep met zout en peper op smaak brengen.

  • 1 eetlepel mosterd door soep roeren en soep in mooie terrine schenken.

  • Voor serveren soep met bieslook bestrooien.

Bereidingstijd

40 minuten

Opmerkingen

Lekker met zelfgemaakte zoute koekjes van bladerdeeg.

Bron

Tip Culinair

f t g m