Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Geroosterde uien-knoflooksoep

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

Voor de groentebouillon: 1 prei, in grove stukken; ½ winterwortel, in plakken; 2 uien, in grove stukken; 1 bouquet garni (peterselie, tijm en laurier, bij elkaar gebonden); zout; peper uit de molen

Voor de uiensoep: 4 grote uien, in grove ringen; 10 tenen verse knoflook, gepeld en gekneusd; 2 eetlepels olijfolie, om te roosteren; ½ glas droge witte wijn; 1,2 liter van de groentebouillon; circa 125 gram fourme d'ambert; 4 sneetjes donker zuurdesembrood; zout; peper uit de molen

Extra nodig: 4 ovenvaste soepkommen

Bereiding

  • Maak eerst de groentebouillon. Zet de groenten op met circa 2 liter koud water en het bouquet. Laat aan de kook komen en schuim regelmatig af. Zet het vuur laag. Laat 60 minuten trekken, zonder deksel. Zeef de bouillon. Breng op smaak met peper en zout.

  • Verwarm voor de uiensoep de oven op 180°C.

  • Hussel ui en knoflook door elkaar in een ovenschaal met olie, peper en zout. Zet in de oven en rooster circa 15 minuten tot ui en knoflook lichtbruin en gaar zijn. Haal de schaal uit de oven, blus af met witte wijn.

  • Giet de uien en wijn over in een pan. Voeg de bouillon toe. Laat de soep nog circa 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

  • Zet de grill aan. Vul de kommen met uiensoep, leg het brood erop en verbrokkel de kaas erboven. Zet de soep circa 3 minuten onder de hete grill.

Bereidingstijd

1 uur en 20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Elle Eten

f t g m