Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Pompoensoep met geitenkaas en zwartewoudham

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1/2 middelgrote pompoen (of dubbel zoveel kleine pompoenen); 200 gram verse geitenkaas; 3 sneetjes zwartewoudham; 3 uien; 3 stengels bleekselderij; 2 wortels; 1 teentje knoflook; 1 kardemompeultje; 3 liter kippenbouillon; een scheut olijfolie; een klontje boter

Voor de bouquet garni: een paar blaadjes laurier; enkele takjes verse tijm; enkele peterseliestengels

Bereiding

  • Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

  • Snij de uien, de bleekselderij en de wortelen grof.

  • Pel de knoflook.

  • Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een soeppan.

  • Stoof alle groenten samen met de onversneden knoflook op een matig vuur.

  • Pel het kardemompeultje en kneus het zaad. Voeg dit toe aan de groenten.

  • Laat alles enkele minuten stoven en giet er vervolgens de kippenbouillon bij. Voeg ook het bouquet garni toe. Laat alles een uurtje rustig sudderen.

  • Vis het bouquet garni uit de soep. Zo je wil, schep je ook de knoflook uit de soep.

  • Voeg de geitenkaas toe en mix de soep fijn.

  • Snij de zwartewoudham in fijne reepjes.

  • Schep de soep in het bord en strooi er snippers ham over.

Bereidingstijd

1 uur en 30 minuten

Opmerkingen

Tip: Zeef de soep voor een fijner resultaat.

Bron

Dagelijkse kost – Jeroen Meus

f t g m