Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Paprika-venkelsoep

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Vegetarische soep voor 4 personen

Ingrediënten 

4 rode paprika's; 4 venkelknollen; 2 uien; 2 teentjes knoflook; 2 eetlepels olijfolie; 1 theelepel venkelzaad; 1 theelepel gerookte paprikapoeder; 500 ml tomatensap; 1 groentebouillonblokje; zout; peper; 1 groene paprika

Extra nodig: staafmixer

Bereiding

  • Was de rode paprika's en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de venkelknollen en snijd ze in dunne plakken. Pel en snipper de uien en de knoflook.

  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui, de knoflook en de paprika circa 5 minuten in. Voeg het venkelzaad en het gerookte paprikapoeder toe en fruit nog circa 2 minuten.

  • Voeg de venkel, het tomatensap, het bouillonblokje en 1 liter water toe. Breng aan de kook en kook de soep circa 20 minuten op middelhoog vuur.

  • Was de groene paprika en halveer hem. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in zeer dunne reepjes.

  • Pureer de soep met de staafmixer en breng hem op smaak met zout en peper.

  • Verdeel de soep over kommen en strooi er wat van de groene paprikareepjes in.

Bereidingstijd

40 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Foodies

f t g m