Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Aardappelsoep van zoete aardappelen, kokos en limoen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Vegetarisch voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

olijfolie; 1 ui, fijngehakt; 3 teentjes knoflook, fijngehakt; 2 theelepels geraspte verse gember; 500 gram zoete aardappelen, in stukken; 1 liter bouillon; 200 ml kokosmelk; sap van 1-2 limoenen

Extra nodig: staafmixer

Bereiding

  • Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember. Doe de aardappels nu ook in de pan en bak ze even aan. Doe de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

  • Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Laat nu nog 10 minuten koken. Breng de aardappelsoep op smaak met zout en flink wat versgemalen zwarte peper.

Bereidingstijd

35 minuten

Opmerkingen

-

Bron

De kleine vegetarische keuken

f t g m