Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Boerenkaassoep met lente-ui en mosterd

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1 bosje lente-ui, in ringen, loof apart; 25 gram boter; 2 eetlepels grove mosterd; 8 dl groente- of kruidenbouillon; 2 dl slagroom; 100 gram jong belegen boerenkaas, geraspt


Extra nodig: staafmixer

Bereiding

  • Bak de lente-ui, zonder loof, in de boter zonder te kleuren. Voeg de mosterd toe, giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten.

  • Pureer met een staafmixer. Voeg de room en kaas toe en laat de kaas al roerend smelten in de soep. Breng op smaak met zout en peper.

  • Bestrooi de soep voor het serveren met het gehakte loof van de lente-ui.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

-

f t g m