Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Courgettesoep

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Maandag is soepdag bij ons. Ik kijk meestal wat er nog ligt aan groenten en daar maak ik een lekker soepje van. Vandaag maakte ik heerlijke courgettesoep. Voor wat extra vulling voegde ik nog een beetje volkoren macaroni toe. Snel klaar en lekker licht.

Nodig voor 2 personen 

1 rode peper; 2 teentjes knoflook; 1 rode ui; 1 gewone ui; 1 courgette; 0,75 liter groentebouillon; versgemalen zwarte peper; chilivlokken

Bereiding

  • Snijd de rode peper in ringetjes, de knoflook in dunne plakjes en de uien in dunne halve ringen. Was de courgette, snijd deze in kleine partjes.

  • Verhit een paar eetlepels olijfolie in een soeppan en voeg de ui toe, laat dit op laag vuur zachtjes garen. Roer af en toe goed door. Voeg vervolgens de rode peper en de knoflook toe, laat nog even zachtjes verder garen. Roer goed door.

  • Voeg vervolgens de stukjes courgette en de bouillon toe. Laat de soep dan nog circa 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper en chilivlokken.

Bereidingstijd

15 minuten

f t g m