Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Supergroentesoep met kikkererwten

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Deze supergroene groentesoep is vol van smaak, door de kikkererwten licht gebonden en tegelijkertijd niet te zwaar om te eten voordat je gaat sporten. Voeg er voor wat extra pit wat chilivlokken aan toe. Het recept komt uit delicious. en staat in circa 30 minuten op tafel.

Nodig voor 6 personen 

1 eetlepel milde olijfolie; 1 ui, fijngesneden; 3 tenen knoflook, fijngesneden; 1 bosje bladpeterselie, blaadjes afgeplukt, steeltjes fijngesneden; 1 venkel, in dunne plakjes; 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes; 1 kleine courgette, in plakjes; 1 broccoli, roosjes losgemaakt, stronk* in stukjes gesneden; 2 laurierblaadjes; 2 liter groentebouillon; 400 gram kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt; 300 gram spinazieblaadjes; sap van 1 citroen

Bereiding

  • Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui, knoflook, peterseliesteeltjes, venkel, bleekselderij, courgette, stukjes broccolistronk en laurier 10 minuten onder af en toe omscheppen.

  • Draai het vuur hoog. Schenk de bouillon en kikkererwten erbij en laat 5 minuten koken. Voeg de broccoliroosjes, peterselieblad en spinazie toe. Kook de broccoli afgedekt op matig vuur gaar in circa 5 minuten.

  • Haal de pan van het vuur. Verwijderde laurierblaadjes. Pureer de soep glad met de staafmixer. Roer het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.

  • Verdeel de soep over kommen.

Eet smakelijk!

f t g m