• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Provençaalse knoflooksoep

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Frans voorgerecht voor 4 personen

Image  

Ingrediënten 

10 teentjes knoflook, fijngesneden; 1 ui, fijngesneden; 2 eetlepels olijfolie; 2 eetlepels paneermeel; ½ theelepel cayennepeper; 1 theelepel pikante paprikapoeder; 1 takje salie;  peper; 1 liter vleesbouillon; 1 dl sherry; 1 eetlepel citroensap; 2 eidooiers; 2 dl kookroom

Bereiding

  • Knoflook en ui in olijfolie circa 5 minuten bakken.

  • Paneermeel, cayennepeper en paprikapoeder circa 3 minuten meebakken.

  • Vleesbouillon toevoegen. Sherry en citroensap erbij schenken en mengsel aan de kook brengen. Salie toevoegen en soep op zacht vuur circa 30 minuten laten koken.

  • Eidooiers, kookroom met een scheutje hete soep door elkaar roeren en dit door de soep roeren.

  • Soep goed verwarmen, maar niet meer laten koken. Indien nodig nog op smaak brengen met zout en peper.

Bereidingstijd

45 minuten 

Opmerkingen

-

Bron

Eigen recpt

f t g m