Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Aspergesoep met reepjes gerookte ham

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Image

Nodig voor 4 personen

150 gram gerookte ham, iets dikker gesneden; 750 gram witte asperges; zout; 2 dl slagroom; peper; 3 eetlepels kervel of peterselie, fijngehakt

Bereiding

  • Snijd de onderste 2 cm van de asperges en schil ze met een dunschiller. Snijd de asperges in stukjes en houdt de topjes apart.

  • Kook de stukjes in 7 dl water met zout in circa 20 minuten gaar.

  • Pureer de asperges in het kookvocht en wrijf dit boven een andere pan door een fijne zeef.

  • Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de slagroom toe. Kook nog 5 minuten door en breng op smaak met zout en peper.

  • Kook ondertussen de aspergetopjes in water met zout 4 minuten en giet ze af.

  • Snijd de ham in reepjes.

  • Verdeel de soep in de borden en leg er de topjes en hamreepjes in. Garneer met de gehakte kruiden.

Bereidingstijd

40 minuten

Bron

Koken met de keurslager

f t g m