Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Geroosterde tomatensoep

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nederlands voorgerecht voor 6 personen

Image

Ingrediënten 

20 trostomaten; scheutje olijfolie; 2 eetlepels balsamicoazijn; 1 theelepel suiker; 4 tenen knoflook; scheutje slagroom; hot pepper sauce, naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175C.

  • Leg de tomaten naast elkaar in een braadslee en sprenkel de olijfolie en balsamicoazijn erover. Strooi de suiker over de tomaten en leg de teentjes knoflook tussen de tomaten. Zet het geheel 25 minuten in de oven.

  • Doe de tomaten in de keukenmachine en pureer het geheel tot soep.

  • Doe er een scheutje room door en breng op smaak met hot pepper sauce.

Bereidingstijd

35 minuten

Opmerkingen

Lekker met brood en groene olijvencrème.

f t g m