Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Duvelse tomatensoep

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Soep voor 4 personen

Image

Ingrediënten 

8 trostomaten; 1 flesje Duvel; 1 grote ui; 1 liter kippenbouillon; peterselie; maïzena; peper; room

Bereiding

  • Schil de ui. Snijd de tomaten en de ui in grove stukken. 

  • Verhit wat margarine in een soeppan met dikke bodem en fruit hierin de tomaat en de ui. 

  • Doe de Duvel erbij en laat dit een paar minuten zachtjes koken..

  • Voeg de bouillon toe en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. 

  • Breng de soep weer aan de kook. 

  • Maak 2 eetlepels maïzena aan met 4 eetlepels koud water en giet dit bij de soep.

  • Voeg vervolgens een scheutje room toe, een beetje tabasco en de fijngehakte peterselie.

Bereidingstijd

15 minuten

Opmerkingen

-

Bron

-

f t g m