Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Venkel-sinaasappelsoep met rauwe ham

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nederlands voorgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

1 kleine venkelknol, in dunne reepjes; 1 groentebouillontablet; 1/2 dl sinaasappelsap; 50 gram plakjes rauwe ham, in reepjes; 60 ml crème fraîche; 3 eetlepels obstler; 1 eetlepel maïzena

Bereiding

  • In soeppan de venkelstukjes met een 1/2 liter water en het bouillontablet aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes koken.

  • In een kommetje de crème fraîche, obstler, maïzena en sinaasappelsap door elkaar roeren. 

  • Crème fraîchemengsel door de soep roeren.

  • Breng de soep op smaak met peper.

  • Soep over de borden verdelen en de reepjes rauwe ham over de soep verdelen.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Eigen recept

f t g m