Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Champignonsoep

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 4 personen

Image  

Ingrediënten 

2 sjalotjes; 250 gram champignons; 40 gram boter; 1 liter kippebouillon; 1 eetlepel maïzena; zout; peper; nootmuskaat; 4 eetlepels kookroom; 2 eetlepels fijn gehakte peterselie of bieslook

Bereiding

  • Maak de groenten schoon, snipper de sjalotjes en snijd de champignons in plakjes.

  • Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotsnippers zachtjes glazig in circa 3 minuten.

  • Voeg de champignonplakjes toe en bak ze circa 3 minuten mee; schep ze af en toe om.

  • Voeg de bouillon toe en breng de vloeistof aan de kook. Laat de soep circa 5 minuten zachtjes koken.

  • Roer de maïzena met 2 eetlepels koud water tot een glad papje, schenk het al roerende bij de soep en laat de soep al roerende binden.

  • Breng de soep op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Roer de room door de soep en strooi de peterselie of bieslook erover.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Spannende soepen - Het Nederlands Zuivelbureau

f t g m