Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Bloemkoolsoep

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

200 gram bloemkool; 1 aardappel; ½ liter melk; 2 kruidenbouillontabletten; 1 mespunt kurkuma (koenjit of geelwortel); nootmuskaat; peper; zout; 2 eetlepels fijngehakte peterselie; 50 gram geraspte belegen kaas

Bereiding

  • Maak de groenten schoon, snijd de bloemkool in kleine roosjes en de aardappel in blokjes.

  • Breng de melk met de groenten en de bouillontabletten aan de kook en laat de groenten in circa 15 minuten zachtjes gaar worden.

  • Pureer de groenten met een staafmixer. Voeg 1/4 liter water toe en roer de kurkuma erdoor.

  • Breng de soep al roerende weer aan de kook en breng hem op smaak met de nootmuskaat, zout en peper.

  • Bestrooi de soep met de fijngehakte peterselie en geeft de geraspte kaas apart.

Bereidingstijd

40 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Spannende soepen - Het Nederlands Zuivelbureau

f t g m