Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Australische courgettesoep met hot curry en koriander

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 eetlepels extra vierge olijfolie; 1 rode ui, fijngesneden; 2 teentjes knoflook, geperst; 2 eetlepels hot currypoeder + extra om te serveren; 3 eetlepels rijst; 500 gram courgettes, fijngesneden; 1 liter kippenbouillon (van tablet of uit een pot); zout; versgemalen peper; 4 eetlepels fijngesneden verse koriander; 4-6 eetlepels Griekse yoghurt

Extra nodig: keukenmachine of staafmixer

Bereiding

  • Verhit de olie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook circa 5 minuten op laag vuur.

  • Voeg de currypoeder, rijst en courgettes toe en bak alles al omscheppend circa 5 minuten op middelhoog vuur. 

  • Schenk de bouillon erbij, breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en kook de soep gedurende 20-25 minuten zachtjes tot de rijst gaar is.

  • Pureer de soep in de keukenmachine.

  • Breng op smaak met zout en peper.

  • Roer de koriander door de yoghurt.

  • Schep de soep in 4 voorverwarmde kommen en schep in elke kom 1 eetlepel korianderyoghurt.

  • Bestrooi de kommen soep met wat currypoeder en serveer direct.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Tip Culinair

f t g m