Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Bospaddenstoelensoep met knoflookcroutons

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

8 dl wildfond of 8 dl vleesbouillon (tablet); 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd; 200 gram gemengde paddenstoelen (cantharellen, shii-take, oesterzwammen, kastanjechampignons); 2 teentjes knoflook; 4 eetlepels olijfolie; 2 sneetjes witbrood (niet te vers); 1 eetlepel balsamicoazijn

Bereiding

  • Verwarm de wildfond met de tijm.

  • Borstel of veeg de paddenstoelen schoon. Snijd ze in reepjes of plakjes. Pel de teentjes knoflook en pers ze boven de olijfolie. Snijd het brood in blokjes.

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Verhit 1 eetlepel knoflook-olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen 2 minuten. Blus af met balsamicoazijn en voeg dit mengsel bij de wildfond.

  • Schep de broodblokjes door de rest van de knoflookolie en leg ze op een bakplaat circa 5 minuten in de hete oven totdat ze lichtbruin kleuren.

  • Serveer de soep in kommen en strooi de croutons erover.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Boodschappen

f t g m