Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Knoflooksoep met ei

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 4 personen

Image

Ingrediënten 

4 teentjes knoflook; 4 sneetjes wit boeren (tijger)brood (1 dag oud); 4 eetlepels olijfolie; 1 theelepel paprikapoeder; 1 liter kippenbouillon; zout; peper; 4 eieren (M)

Extra nodig: ovenvaste soepkommen, inhoud circa 3 dl

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 175ºC.

  • Knoflook pellen en snipperen.

  • Korsten van brood verwijderen en brood in dobbelsteentjes snijden.

  • In pan olie verhitten en knoflook en brood rondom goudbruin bakken. Paprikapoeder toevoegen en goed door knoflook-broodmengsel mengen.

  • Kippenbouillon toevoegen, het geheel aan de kook brengen en bouillontabletten oplossen. Vuur lager draaien en soep circa 10 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper.

  • Hete soep over kommen verdelen. Boven elke kom voorzichtig ei breken. Soepkommen circa 5 minuten in hete oven zetten tot ei gaar is.

Bereidingstijd

45 minuten

Opmerkingen

-

Bron

AllerHande

f t g m