Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Courgettesoep met zalm

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voorgerecht voor 2 personen

Image

Ingrediënten

2 eetlepels olijfolie; 1 rode ui, gesnipperd; 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd; 1 kleine courgette of ½ grote courgette, in kleine blokjes; ½ liter groentebouilon; scheutje kookroom; 50 gram gerookte zalm, gesnipperd

Extra nodig: staafmixer

Bereiding

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem. Fruit hierin de uisnippers en de knoflook in 3 minuten zachtjes aan.

  • Voeg de courgetteblokjes toe en bak deze al omscheppend 3 minuten mee.

  • Voeg de groentebouilon toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

  • Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer tot een gladde, egale massa.

  • Warm de soep goed door en roer er een scheutje kookroom door.

  • Breng de soep op smaak met peper.

  • Verdeel de soep over 2 borden en verdeel de zalmsnippers over de borden soep.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Eigen recept

f t g m