Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Bietensoep met munt en yoghurt

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch voorgerecht voor 4 personen

Image

Ingrediënten 

3 eetlepels zonnebloemolie; 2 teentjes knoflook, geperst; 1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld; ½ theelepel gemalen komijn; 1 theelepel gemalen koriander; 2 geroosterde paprika's, in stukjes; 400 gram gekookte bieten, geschild, in blokjes; 1 aardappel, geschild, in blokjes; 1 liter groentebouillon; 100 ml Griekse yoghurt; 4 takjes verse munt, blaadjes gescheurd

Extra nodig: staafmixer

Bereiding

  • Verhit de olie in een pan en bak de knoflook, chili, komijn en koriander 2 minuten.

  • Schep de stukjes paprika en blokjes biet en aardappel in de pan en bak 5 minuten mee.

  • Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken en pureer dan de soep.

  • Schenk in 4 kommen en serveer met een lepel yoghurt. Garneer met munt.

Bereiding

30 minuten

Opmerkingen

-

Bron

ELLE Eten

f t g m