• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Tuiles

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voor circa 12 stuks

Ingrediënten 

2 eiwitten; 60 gram fijne suiker; 15 gram bloem; 60 gram gemalen amandelen; 2 theelepels arachideolie

Bereiding

  • Klop de eiwitten schuimig in een schone kom. Roer suiker, bloem, amandelen en olie erdoor. Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep een volle eetlepel van het mengsel op de plaat en wrijf het tot een dunne cirkel uit. Schep zo de hele plaat vol cirkels, maar laat telkens 2 cm ertussen vrij. Bak de rest van het deeg later.

  • Bak de tuiles in vijf tot zes minuten goudbruin. Haal ze van de bakplaat met een metalen spatel en draai ze rond een deegroller als ze nog warm zijn, zodat ze opkrullen (dit kan ook met een fles of een hoog glas). Laat de tuiles afkoelen en bak de rest.

  • Lekker bij ijs en andere romige desserts.

Bereidingstijd

15 minuten

f t g m