Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Koffietaart

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nagerecht voor 4 personen

Suprême au moka

Ingrediënten

250 gram roomboter; 200 gram fijne kristalsuiker; 125 ml zeer sterke espresso, afgekoeld; 250 gram lange vingers; 50-75 gram blanke amandelen

Bereiding

  • Klop met de mixer de roomboter met de suiker tot een luchtige crème (circa 10 minuten). Klop de espresso in beetjes door het botermengsel.

  • Maak van ¼ deel van de lange vingers een bodemlaag op een schaal en verdeel er ¼ van de crème over. Herhaal zo de lagen nog 3 keer.

  • Rooster de amandelen al omscheppend goudbruin in een droog verhitte koekenpan en hak ze grof. Bestrooi de taart ermee.

  • Je kunt deze taart een sterkere koffiesmaak geven door de lange vingers even te weken in een grotere hoeveelheid.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

delicious.

f t g m