Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Spicy wortelmuffins met hazelnoten en dadels

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Erg lekker deze spicy wortelmuffins met hazelnoten en dadels! Deze gaan we zeker nog een keertje maken. Het recept kom uit hét bakboek van delicious..

Nodig voor 18 stuks 

150 gram blanke hazelnoten; 75 gram witte basterdsuiker; 1 theelepel pimentpoeder; 1 theelepel anijspoeder; 1 theelepel gemberpoeder; ¾ eetlepel bakpoeder, gezeefd; 150 gram volkorenmeel; 350 gram winterwortel, in grove stukken; 200 ml dikke yoghurt, bijv. Griekse; 3 eieren; 100 gram boter, gesmolten; 150 gram dadels, ontpit, in reepjes

Extra nodig: muffinvorm + 18 papieren bakjes

Bereiding

  • Maal de hazelnoten in de keukenmachine bijna fijn. Voeg suiker, specerijen, zout, bakpoeder en meel toe en laat de motor nog 1 minuut lopen, totdat het mengsel fijn als meel is.

  • Kook of stoom intussen de wortel in 15 minuten gaar. Pureer met de yoghurt in een hoge beker met de staafmixer of doe het in de keukenmachine.

  • Verwarm de oven voor op 185ºC.

  • Doe het hazelnoot-suikermengsel, de wortelcrème, eieren en boter in een ruime kom en meng goed. Houd wat dadelreepjes apart voor garnering en roer de rest van de dadels erdoor.

  • Zet de papieren bakjes in de muffinholtes en schep ze voor driekwart vol met beslag. Bak de muffins in 35-40 minuten in het midden van de oven gaar en licht gekleurd. Bak zo ook de rest van de muffins.

Eet smakelijk!

f t g m