Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Chocolademuffins met stukjes chocolade

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Voor 12 stuks

Image

Ingrediënten 

300 gram bloem; 250 gram suiker; 1 eetlepel bakpoeder; 30 gram cacao; 2 eieren; 125 gram boter, gesmolten en afgekoeld; 4 eetlepels zonnebloemolie; 1,8 dl plus 2 eetlepels melk; 1 theelepel vanille-essence; 90 gram chocoladegalettes; 60 gram pure chocolade, geraspt 

Extra nodig: 12 (siliconen) vormpjes, inhoud circa 125 ml

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180C.

  • Vet de muffinvormpjes in of zet er papieren cakevormpjes in.

  • Zeef de bloem met de suiker, het bakpoeder en de cacao in een grote kom. 

  • Klop in een middelgrote kom de eieren, boter, olie, melk en vanille-essence door elkaar.

  • Doe bij de droge ingrediënten en roer losjes door elkaar; het beslag moet licht klonterig zijn.

  • Schep er losjes de galettes en geraspte chocolade door.

  • Vul elk muffinvormpje voor driekwart.

  • Bak 20-25 minuten in de oven, of tot de muffins bruin zijn en een in het midden gestoken vleespen er schoon uitkomt.

  • Laat 1-2 minuten in het blik afkoelen en doe ze dan over op draadroosters.

  • Serveer warm of op kamertemperatuur.

Bereidingstijd

45 minuten

Bron

Muffins en gebakjes - Suzie Smith

f t g m