Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Plaattaart met zomergroenten

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid; 2 eetlepels groene pesto; 125 ml crème fraîche; 1 courgette, in schuine plakken; 4 tomaten, in plakken; 1 gele paprika, in ringen; 100 gram geraspte kaas

Extra nodig: bakplaat (30 x 40 cm), ingevet

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 225ºC.

  • Op bakplaat bodem met opstaande rand maken door deegplakjes naast elkaar te leggen en naden goed dicht te drukken. Met vork enkele gaatjes in deeg prikken. Deegbodem in oven 5 minuten voorbakken.

  • Pesto door crème fraîche roeren en mengsel over deegbodem uitstrijken. Groenten erover verdelen en bestrooien met zout, peper en geraspte kaas. Plaattaart nog circa 15 minuten in oven goudbruin en gaar bakken. Taart uit oven nemen en warm serveren.

Bereidingstijd

20 minuten plus 20 minuten in de oven

Opmerkingen

-

Bron

AllerHande

f t g m