Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Bladerdeegslof met blauwaderkaas en peer

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voor 1 slof

Ingrediënten 

3 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid; 1 blik peren (460 gram), uitgelekt; 150 gram roquefort (of danish blue), verkruimeld; 1 eetlepel verse rozemarijn, in losse naaldjes; (versgemalen) peper

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 225°C.

  • Bakplaat bekleden met bakpapier. Plakjes bladerdeeg naast elkaar leggen, elkaar circa 1 cm overlappend. Deegranden goed vastdrukken, zodat één rechthoekige deeglap van 13 x 38 cm ontstaat.

  • Peren droogdeppen met keukenpapier en in plakjes snijden. Plakjes peer dakpansgewijs op deeg rangschikken, circa 1 cm van rand vrijlaten. Roquefort, rozemarijn en peper over peren verdelen.

  • In midden van oven bladerdeegslof in circa 20 minuten goudbruin en gaar bakken.

  • Op rechthoekige platte schaal schuiven.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Wees voorzichtig met de aangegeven oventijd. Bij mij was de slof na 15 minuten al gaar.

Bron

AllerHande

f t g m